• Ajana Löw
  Ajana Löw viša asistentica @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  Rođena je 1986. u Zagrebu, gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu je 2009. diplomirala, a 2014. doktorirala u području socijalne psihologije. Iste godine izabrana je u zvanje višeg asistenta, a u lipnju 2015. u zvanje znanstvenog suradnika. Od početka istraživačkog rada do danas bavila se istraživanjem raširenosti i oblika nasilja u romantičnim vezama adolescenata, te provođenjem i evaluacijom višegodišnjeg prevencijskog programa; istraživanjem socijalno-psiholoških aspekata  odrastanja djece i mladih u poslijeratnim zajednicama, socijalno-psihološkim i mentalno-zdravstvenim posljedicama kriznih događaja u zajednicama te istraživanjem predrasuda prema manjinskim i/ili marginaliziranim grupama.

 • Helena Bakić
  Helena Bakić asistentica na projektu @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  Rođena je 1989. godine u Zadru, a osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završila je u Zagrebu. 2007. godine upisala je preddiplomski, a 2010. godine diplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te je diplomirala 2012. godine na temu osnaživanja žena žrtava obiteljskog nasilja. Za vrijeme studija bila je dobitnica dvije stipendije sveučilišnog Fonda za nadarene studente. 2014. godine upisala je poslijediplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Glavno područje istraživačkih interesa jesu psihosocijalne posljedice katastrofa, pogotovo na razini zajednice. U okviru područja osobito ju zanima koncept otpornosti zajednice, što će joj biti i glavna tema doktorske disertacije.

 • Mitja Ružojčić
  Mitja Ružojčić asistent na projektu @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  Mitja Ružojčić rođen je 1989. godine u Slavonskom Brodu gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. 2014. godine završio je diplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, tijekom kojeg je nagrađen Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu te stipendijom Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu za nadarene studente. 2014. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija i radne karijere sudjelovao je u nekoliko istraživačkih projekata. Također, rezultate svojih istraživanja izlagao je na nizu međunarodnih znanstvenih konferencija te je objavljivani autor u međunarodno recenziranom časopisu. Trenutno je suradnik na projektu Hrvatske zaklade za znanost „Implicitna ličnost i radno ponašanje“ voditelja izv. prof. dr. sc. Zvonimira Galića. Glavni istraživačko područje Mitje Ružojčića je psihologija rada i organizacijska psihologije, s naglaskom na ulogu ličnosti u objašnjavanju radnog ponašanja.

Start typing and press Enter to search