PSIHOFEST

Saznajte više o motivaciji i organizaciji koja pokreće PsihoFest

PsihoFest je manifestacija u organizaciji profesora, asistenata i studenata Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastala s ciljem približavanja spoznaja iz područja znanstvene psihologije široj javnosti. Prvi put smo ju organizirali 2011. godine i od tada se redovno održava svake dvije godine sa sve većim brojem posjetitelja i većom prisutnosti u medijima. Na PsihoFestu se može sudjelovati u različitim radionicama, eksperimentima, demonstracijama i predavanjima na teme iz različitih područja psihologije. Neke od tema su: Kako funkcionira psihologijsko testiranje?, Kako se osloboditi straha od javnog nastupa?, Kako upravljati promjenama u životu?, Kako imati vezu kakvu želimo?, Kako alkohol utječe na sposobnosti? PsihoFest posjećuje od 2000 do 5000 posjetitelja svake godine, a prepoznatost u znanstvenoj i stručnoj javnosti potvrđuje i osvojena Državna nagrada za znanost 2015. u kategoriji popularizacije znanosti. Osim toga, ekipa PsihoFesta objavila je i dvije e-knjige u kojima su obrađene znanstveno utemeljene teme iz psihologije na popularan način: Psihofestologija  i Psihofestologija 2.

Na portalu PsihoFesta, osim novosti i informacija o ovoj manifestaciji, možete pročitati i niz članaka koji se bave temama iz svih područja iz psihologije. Naš stil je 100% znanost, ali na zabavan i opušten način. Stoga se nadamo da ćete na ovoj stranici pronaći nešto zanimljivo za sebe, ali i naučiti nešto korisno kako biste znanstvene spoznaje iz područja psihologije mogli primijeniti i u svakodnevnom životu. I naravno, nadamo se da će vas ova stranica zainteresirati i da nas posjetite na PsihoFestu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 🙂

Naš stil

Na ovoj stranici pronaći ćete članke koji su 100% znanost, ali i…

80
95
90
70

Zabava

Znatiželja

Entuzijazam

Opuštenost

Uredništvo Psihoskopa

 • Ajana Löw
  Ajana Löw viša asistentica @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Helena Bakić
  Helena Bakić asistentica na projektu @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Mitja Ružojčić
  Mitja Ružojčić asistent na projektu @ Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Tko tebe člankom, ti njega recenzijom!

  Helena Bakić
 • Bolje je pisati 100 godina za Psihoskop, nego niti jedan dan!

  Mitja Ružojčić

 Inicijator i organizator: Odsjek za psihologiju

Pokretanje PsihoFesta inicijativa je Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Odsjeku za psihologiju odvijaju se brojne znanstvene i stručne aktivnosti, među kojima su i različita nastojanja u smjeru popularizacije psihologije.

Start typing and press Enter to search